Στην εφημερίδα το Βήμα το λεξικό μου παραγώγων και συνθέτων

Από την επόμενη Κυριακή 31 Οκτωβρίου δίδεται με το Βήμα ο α΄ (Α-Κ) από τους τρεις τόμους τού Λεξικού μου «Λεξικό των Παραγώγων και Συνθέτων τής Νέας Ελληνικής: Τα παιδιά και τα εγγόνια των λέξεων τής γλώσσας μας». Θα ακολουθήσουν οι άλλοι δύο.
 παραγώγων

Συνιστώ αυτό το Λεξικό μου ως διαφωτιστικό, άμεσο, εύχρηστο έργο για να βρίσκει κανείς συγκεντρωμένα όλα τα παράγωγα και τα σύνθετα κάθε ελληνικής λέξης, πολύτιμο για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν την γλώσσα μας. Πρόκειται ―όπως πάντα το επιδιώκω― για ένα λεξικό που διαβάζεται, που δίνει άμεση, πραγματικά εντυπωσιακή εικόνα τού θησαυρού των λέξεων τής ελληνικής γλώσσας. Ένα λεξικό που μάς βοηθάει να καταλάβουμε πώς γεννιούνται «τα παιδιά και τα εγγόνια των λέξεων», δηλαδή πώς δημιουργούνται λέξεις από άλλες λέξεις.
Στην γλώσσα, τελικά, δεν ισχύει μόνο η εύστοχη παρατήρηση τού Σεφέρη «είναι πολλών ανθρώπων παιδιά οι λέξεις», αλλά και η εύγλωττη διαπίστωση που βγαίνει από αυτό το λεξικό, ότι «είναι πολλά τα παιδιά, τα εγγόνια και οι εγγύς και μακρινοί απόγονοι των λέξεων τής γλώσσας μας».